donderdag 1 januari 2015

Dump tips

Zit je in een relatie die zich bergafwaarts beweegt? Maakt hij je om wat voor reden dan ook elke dag meer en meer moe en wil je zo snel mogelijk van hem af, dan heb ik een aantal tips voor jou om je goed op weg te hebben. Ik zal beginnen met wat ik zelf in het verleden eens heb gedaan en wat eigenlijk altijd goed heeft uitgepakt (voor mij dan).

Openbare plek
Mijn advies is om met hem af te spreken in een cafĂ©. Een voordeel hiervan is dat dumpen in het openbaar over het algemeen sneller gaat. Ook zal hij er niet snel voor kiezen om ruzie met je te gaan maken, omdat dan iedereen jullie gaat aanstaren. Bestel van te voren een lekker wijntje, zodat je meer ontspannen bent en steek daarna direct bot van wal. Het is niet gemakkelijk en het lijkt verkeerd, maar een pleister trek je er ook zo snel mogelijk af. Uiteindelijk levert dit voor beiden het minste pijn op. Blijft hij maar door praten, kap het dan af en ga weg. Vergeet niet eerst je wijnglas leeg te drinken. Wijn laten staan is zonde!

Onder vier ogen
Vind je het not done om het uit te maken op een openbare plek dan zou hem natuurlijk ook kunnen uitnodigen voor een gesprek bij jou thuis, maar dat zou echt erg dom zijn. Want wat doe je als hij maar wil blijven praten? Niet iets wat je wilt! En je kan moeilijk uit je eigen huis weglopen. Ik zou er om die reden dan persoonlijk nog eerder voor kiezen om naar zijn huis te gaan, maar ook dat geeft kans op extra veel hoofdpijn. En hoofdpijn heb je al genoeg gehad, je wilt er juist van af.

Tekstbericht
Ben je hem echt spuugzat en wil je hem liever helemaal niet meer zien, dan zou je ervoor kunnen kiezen om hem te dumpen via een privé tekstbericht. Denk hierbij aan Whatsapp, SMS of via de mail. Je zou het natuurlijk ook groter kunnen aanpakken en het via Facebook bekend kunnen maken, door je status ineens te veranderen naar 'single' en hem te 'ontvrienden'. Je zou niet de eerste zijn die dit doet, maar erg aardig is het natuurlijk niet.

Telefonisch
En dan is er ook nog een tussenweg, waarbij je toch de directe confrontatie uit de weg gaat, maar het tegelijkertijd niet zo onpersoonlijk maakt als bij een tekstbericht. Je zou hem telefonisch kunnen dumpen. Blijft hij doorzeuren, dan hang je op. Blijft hij bellen, dan neem je een ander nummer.

Negeren
Wil je helemaal geen confrontatie aangaan, dan kan je er tot slot nog voor kiezen om niks meer van jezelf te laten horen en hem voor altijd te negeren. Best hard en het kan soms eventjes duren voordat bij de ander het kwartje valt, maar als hij het eenmaal door heeft werkt het meestal wel effectief. Het is wel verstandig om dit alleen te doen wanneer hij niet dicht in jouw omgeving woont. Anders krijg je van die awkward moments wanneer je hem onverwachts in de supermarkt bij de kassa tegen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten