zondag 11 januari 2015

Exen en Facebook

Zo'n drie weken geleden schreef ik een blog gebaseerd op een vriendin van mij waarvan de relatie diezelfde nacht was stuk gegaan. Ze waren bijna twee jaar samen en deelden veel met elkaar, zo ook Facebook. Ondanks dat ze nog steeds kwaad en teleurgesteld in hem is, vertelde ze me ook dat ze het niet over haar hart krijgt om hem als vriend van Facebook te verwijderen. Erg logisch, maar ook erg slecht voor haar gezondheid.

Psychologische problemen
Een recente studie uitgevoerd door de Brunel University in London heeft uitgewezen dat zeker de helft van alle Facebook gebruikers (meer dan een freaking half miljard!!) het risico lopen op psychische problemen, omdat ze Facebook (o.a.) gebruiken om exen in de gaten te houden. Zelfs al maak je enkel een Facebook account aan om in contact te blijven met een vriendin die naar de andere kant van de wereld is verhuisd en ben je niet bevriend met je ex op Facebook, dan nog kan het soms erg lastig zijn om te kijken of je hem niet kan vinden.

Zijn profiel
En wanneer nog steeds vrienden met hem bent of wanneer je hem eenmaal hebt gevonden en zijn profiel continu checkt, kan dat soms erg pijnlijke momenten opleveren. Vooral als je foto's tegenkomt waarop je hem ziet staan met zijn armen om zijn nieuwe vriendin heen. Voor de komst van Facebook en al die andere social media was het veel lastiger om je ex te bespioneren, of misschien zelfs wel onmogelijk. Je kon toen niet meer doen dan informatie zien los te peuteren uit zijn vrienden of de plekken bezoeken waar hij vaak kwam in de hoop hem daar tegen te komen.


Maar nu kan je precies bij houden wat hij aan het doen is, waar hij is en met wie en dat maakt het alleen nog maar moeilijker om verder te gaan met je eigen leven. In de studie is ook naar voren gekomen dat degene die vrienden blijven met hun ex op Facebook veel meer stress en pijn ervaren dan degene die hun ex direct verwijderen als vriend. Hem telkens zien in je timeline belemmert je 'rouwproces', want dat is het eigenlijk. Je bent iemand definitief kwijt geraakt en dat doet pijn.

Verwijderen
Dus dames, verwijder je ex en ga verder met je leven. En als het je niet lukt om hem te verwijderen, doe het dan samen met een vriendin en doe het samen onder een genot van een wijntje. Proost op het feit dat je eindelijk verder gaat met je leven! Mijn vriendin komt vanmiddag hierheen en op deze wijze gaan we haar vanmiddag voorgoed los maken van haar ex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten