zaterdag 10 januari 2015

Online dating

Inmiddels zitten de feestdagen er alweer een tijdje op. Hoe gezellig die dagen ook altijd zijn, voor veel singles zijn deze dagen ook vaak vervelend. Iedereen om je heen heeft zijn/haar partner om het oude jaar mee af te sluiten en om ook weer fijn saampjes het nieuwe jaar in te luiden. En jij hebt dat niet. Well, you're not alone. In plaats van treuren en zelfmedelijden hebben, omdat je in het dagelijks leven telkens maar niet die leuke man tegen komt, als enige, kan je er NU al wat aan doen. Als je huidige dating aanpak tot nu toe telkens niet heeft gewerkt, is het tijd om wat anders te proberen. Ga online! Op het grote world wide web zijn duizenden leuke singles te vinden. Maar er zijn ook veel lelijke, enge creeps. Om de creeps er snel uit te pikken, heb ik voor jullie een aantal do's en dont's opgesteld om jullie op weg te helpen in de wereld van het online daten.

DO #1
Gebruik een recente foto van jezelf en bedenk een leuke tekst waarin je jezelf goed omschrijft. Wees eerlijk, maar niet TE eerlijk. Je moet geen open boek zijn. Mannen houden van mysterieuze vrouwen.

DON'T #1
Wees niet naïef. Dat jij een recente foto gebruikt, wil niet zeggen dat hij dat ook doet. En misschien is de foto wel recent, maar is er ontzettend veel aan gesleuteld met photoshop. Who knows. En dan heb je natuurlijk ook nog mannen die een foto van een andere man gebruiken, omdat ze in het echt zo lelijk zijn, dat ik zelfs mijn homoseksuele hond nog van ze af zou schoppen.

DO #2
Lees tussen de regels door. Wanneer er in zijn profiel staat dat hij directeur is van een consultancy bedrijf, dan bedoelt hij eigenlijk dat hij een ZZP-er is met een eigen bedrijfje die werkt vanuit zijn kelder.

DON'T #2
Val alsjeblieft niet voor cheesy en veel te vaak gebruikte openingszinnen. Wanneer je leest dat hij houdt van lange strandwandelingen of niets liever doet dan uren kletsen voor de open haard zou er ook een belletje moeten gaan rinkelen. Deze mannen hebben maar één ding in gedachten. En daarom hebben ze uitgebreid gegoogled naar wat vrouwen het liefst willen horen.

DO #3
Wanneer zijn foto en zijn profiel te goed zijn om waar te zijn, dan is dat 9 van de 10 keer ook zo! Remember this blog? Wat je moet doen is het volgende. Trek van zijn lengte 8 cm af, verdubbel zijn gewicht, halveer zijn inkomen en tel 10 jaar extra bij zijn leeftijd. En dan moet het kloppen.

DON'T #3
Baseer je keuze niet enkel op zijn foto. Hoewel het oog (in mijn geval) zeker ook wat wil, moet hij ook inhoud hebben. Wanneer je alleen maar scrolt en op zoek bent naar Ryan Gosling lookalikes, loop je waarschijnlijk hele leuke andere mannen mis.

DO #4
Blijf niet te lang mailen met elkaar, maar praat telefonisch verder. Iemand kan zich schriftelijk ontzettend goed verwoorden en sterk overkomen, terwijl dit verbaal helemaal niet het geval is. Via de telefoon is het ook makkelijker inschatten of jullie persoonlijkheden leuk bij elkaar passen.

DON'T #4
Geef nooit je persoonlijke gegevens aan iemand die je enkel nog online kent. Al komt hij nog zo betrouwbaar over en houden jullie al maanden achtereen lange telefoonsessies tot diep in de nacht. Waarschijnlijk zal hij een hele normale, leuke man zijn, maar je wilt niet het risico lopen dat er op een avond in eens een Hannibal Lector wannabe naast je bed staat.

DO #5
Take things slowly. Leer elkaar eerst online en daarna telefonisch beter kennen. Wanneer de klik er dan nog steeds is, kun je met hem afspreken op een openbare plek. Dit is overigens ook een uitstekende plek om iemand te dumpen. Hij mag je best thuis ophalen en weer terugbrengen, maar nodig hem niet gelijk mee naar binnen. Dat moet hij eerst verdienen;-)

DON'T #5
And last but not least, gedraag je niet als een kind in een snoepwinkel. Wanneer je online een leuke man hebt leren kennen, waarvan tijdens de date blijkt dat hij in het echt nog veel leuker is, richt je dan enkel nog maar op hem. Duik niet, zodra je thuis komt van je date met hem, achter je computer om te flirten met nog meer mogelijke huwelijkskandidaten. Online zijn er meer dan genoeg mannen te vinden, maar als je je daardoor laat afleiden dan loop je de kans dat deze leuke man (die misschien wel Mister Right is) tussen je vingers glipt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten