donderdag 11 december 2014

It´s all in the tone of your voice 2

Je stem verraadt meer dan je denkt. Iedereen heeft wel eens ervaren dat een bepaalde stem je raakt. Denk aan die ene collega die slaapverwekkend langzaam tegen je praat. Al is de inhoud nog zo interessant, binnen de kortste tijd haak je af. Een gelikte verkoper daarentegen, heeft vaak de gave om je met zijn stem te fascineren, terwijl wat hij vertelt totaal niet boeiend is. Uit studies is gebleken dat wij vrouwen (onbewust) vallen voor mannen met een diepe stem. We gebruiken de toonhoogte van een stem namelijk om de genetische kwaliteit van een man te beoordelen. Zo werkt dit ook bij mannen.

Mannen aantrekken met je stem
Wie haar stem wil inzetten om mannen aan te trekken, doet er goed aan om haar stem aan te passen aan die van haar gesprekspartner. Uit onderzoek is gebleken dat we personen met stemmen die op die van onszelf lijken een stuk aardiger vinden dan mensen die een heel ander geluid laten horen. Dit betekent natuurlijk niet dat je moet gaan praten als hem. Je hoeft je stem niet te veranderen, het gaat er vooral om hoe je hem gebruikt. Mannen vinden een lage en zachte stem aantrekkelijker. Een lage stem straalt zelfvertrouwen uit en we weten allemaal dat mannen niets zo aantrekkelijk vinden als een vrouw met veel zelfvertrouwen. Een hoge hellende zorgt er juist voor dat je onvolwassen overkomt. Verder moet je niet te luidruchtig en niet te snel praten. Probeer juist op een kalme en bedaarde toon tegen hem te praten, maar zorg ervoor dat je stem niet monotoon gaat klinken.

Nog een andere gratis tip is: vloek niet! Niets is zo onaantrekkelijk als een vrouw die zich gedraagt als een tokkie. Vloeken maakt je grof en daardoor niet vrouwelijk en dus ook niet sexy. Mannen zullen dan ook minder snel of zelfs geen toenadering met je gaan zoeken.

Tot slot
De beste manier om met je stemgeluid te oefenen is door dit op een plek te doen waar niemand je kan horen en je ongestoord het één en ander kan uitproberen. Oefen verschillende stemmetjes van bijvoorbeeld bekende vrouwen (zie top 10 best vrouwelijke stem hieronder). Oefen in je slaapkamer, in de auto of onder de douche. In het begin zal het raar aanvoelen, maar dat is een kwestie van gewenning. En breng het tot slot in praktijk. Probeer in een winkel korting te bedingen bij een mannelijke verkoper of probeer je baas te overtuigen van je voorstel tijdens een vergadering. Als je verschil merkt ben je op de juiste weg. Oefening baart kunst, geef het niet te snel opJ

Top 10 Meest aantrekkelijke stemmen actrices
1 Michelle Pfeiffer (Below)
2 Angelina Jolie
3 Scarlett Johansson
4 Melanie Griffith
5 Marilyn Monroe
6 Keira Knightley
7 Marlene Dietrich
8 Lauren Bacall
9 Miriam Margoyles
10 Kathleen Turner

Geen opmerkingen:

Een reactie posten