vrijdag 21 november 2014

Communiceren met mannen

De meest vervelende en tevens ook vaakst terugkerende ergernis bij ons vrouwen is toch wel het feit dat mannen slecht zijn in communiceren. Vooral met ons. Het is dan ook aan ons om hen hierin te helpen en te laten zien hoe het wél moet. 

Maar waarom zijn mannen zo ontzettend slecht in communiceren?Hiervoor zijn veel verschillende redenen te bedenken. De meest logische reden is dat ze hier nooit enige oefening in hebben gehad. In de maatschappij waarin we leven, worden mannen niet in hun opvoeding aangemoedigd om veel te praten, laat staan om hun emoties te laten zien. Een man moet tenslotte een man zijn en geen pussy. Om echt te communiceren moet hij zichzelf bloot geven en zich dus kwetsbaar naar de ander toe opstellen en dat maakt hem (in zijn hoofd) zogenaamd erg zwak. Dus liever niet. Mannen 'praten' liever over werk en sport. En als het dan over vrouwen moet gaan, dan praten ze eerder over hun veroveringen dan over relaties. 

Met deze blog wil ik handvatten aanreiken waarmee jij jouw man gaat leren om geduldig te luisteren en om op een juiste wijze te communiceren met jou. Dus houd mijn blog bij, sla het op bij je favo's and take back controle. Verander je man en niet jezelf!;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten